Pierożki z wątróbką i wiśniami pieczone w herbacianej glazurze

Opublikowano: 25.10.2010, 16:15
Reklama
Składniki:
400 g wątróbek drobiowych
1 op. ciasta francuskiego
100g wiśni bez pestek
1 jajo
cynamon
pieprz
1 saszetka Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture
Reklama
Przygotowanie:
Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować herbacianą glazurą. Piec 20 min. w temp. 180 st.
Reklama
Reklama
Reklama