Reklama
Składniki:
Ciasto:
- 2 i 1/4 szklanki mąki
- 2 jajka
- łyżka oleju
Reklama
Nadzienie:
- 50 dag ziemniaków
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 czerwonej papryki
- cebula
- 3 łyżki oleju
- curry
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę i cebulę oczyść, pokrój w drobną kostkę, przesmaż na oleju. Połącz z ziemniakami i odsączonym, rozdrobnionym tuńczykiem. Dopraw curry, pieprzem i solą. Wymieszaj.
Reklama
2. Z mąki, jajek, 1/4 szklanki ciepłej wody, oleju i soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wykrój szklanką koła. Nałóż po łyżeczce farszu, zlep brzegi. Pierogi gotuj w osolonej wodzie 2 min od wypłynięcia. Polej masłem z natką.
Reklama
Reklama
Reklama