Pierogi z serem

Opublikowano: 27.03.2008, 22:44
Reklama
Składniki:
350 g mąki pszennej,
1 jajko,
120 ml wody,
400 g sera twarogowego,
50 g cukru,
1 żółtko,
2-3 dag przesmażonej z cukrem skórki pomarańczowej,
5 dag rodzynki,
śmietana,
masło,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto: najpierw zagnieść ciasto na pierogi, wykroić z rozwałkowanego ciasta krążki.
Farsz: ser zmieszać z żółtkiem i cukrem na jednolitą, gęstą masę. Dodać drobne kawałeczki skórki pomarańczowej i opłukane rodzynki. Gotowy farsz nakadamy na krążki, zlepiamy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż pierogi wypłyną na wierzch. Można podawać polane roztopionym masłem lub gęstą śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama