Reklama
Składniki:

1 kg mielonego mięsa wieprzowego,
3 cebule,
40 dag mąki pszennej,
2 jajka,
woda,
20 dag świeżego boczku,
olej do smażenia,
sól,
majeranek.

Reklama
Przygotowanie:

Wyrabiamy tradycyjne ciasto na pierogi, następnie obraną, pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na złoty kolor. Do posolonego, surowego, mięsa mielonego dodajemy jajko, dwie łyżki roztartego majeranku i wcześniej przysmażoną cebulę. Farsz dobrze mieszamy i nakładamy na uprzednio przygotowanych krążkach ciasta na pierogi. Sklejamy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ugotowane pierogi podajemy polane rotopionym masłem i boczkiem.

Reklama
Reklama
Reklama