Pierogi z mięsem

Opublikowano: 27.03.2008, 11:45
Reklama
Składniki:
1 kg mielonego mięsa wieprzowego,
3 cebule,
40 dag mąki pszennej,
2 jajka,
woda,
20 dag świeżego boczku,
olej do smażenia,
sól,
majeranek.
Reklama
Przygotowanie:
Wyrabiamy tradycyjne ciasto na pierogi, następnie obraną, pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na złoty kolor. Do posolonego, surowego, mięsa mielonego dodajemy jajko, dwie łyżki roztartego majeranku i wcześniej przysmażoną cebulę. Farsz dobrze mieszamy i nakładamy na uprzednio przygotowanych krążkach ciasta na pierogi. Sklejamy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ugotowane pierogi podajemy polane rotopionym masłem i boczkiem.
Reklama
Reklama
Reklama