Przepis na pyszne pierogi z królikiem
Pierogi z królikiem to zupełnie nowy wymiar pierogów. Mięso królicze nadaje wyjątkowego smaku!

Opublikowano: 14.04.2008, 11:53
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag mielonego mięsa królika,
- 3 szklanki mąki pszennej,
- 1 szklanka wody,
- 1 łyżka oliwy,
- 1 jajko,
- 1 łyżka masła,
- 2 cebule,
- 1/2 szklanki tartej bułki,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- pieprz,
- sól.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso królicze obsmażyć na maśle i zmielić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać do mięsa. Dosypać pietruszkę, przyprawić pieprzem i solą. Dodać tartą bułkę, wymieszać. Z mąki, wody, jajka i oliwy zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 2 mm. Szklanką wykrawać okrągłe placuszki, na środek nakładać farsz i zlepić brzegi, wrzucać pierogi do gotującej, posolonej wody, po wypłynięciu gotować jeszcze 3 minuty. Odcedzić.
Reklama
Reklama
Reklama