Reklama
Składniki:

25 dag gotowanej i mielonej cielęciny,
1/2 szklanki koziego twarogu,
3 szklanki mąki pszennej,
1 szklanka wody,
1 łyżka oliwy,
3 jajka,
1 łyżka rozpuszczonego masła,
1 cebula,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. 2 jajka ugotować i drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić. Z mąki, wody, jajka i oliwy zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 2 mm. Szklanką wykrawać okrągłe placuszki, na środek nakładać farsz i zlepić brzegi, wrzucać pierogi do gotującej, posolonej wody, po wypłynięciu gotować jeszcze 3 minuty. Odcedzić. Obsmażyć.

Reklama
Reklama
Reklama