Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 30 dag mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 1 szklanka ciepłej wody,
  • 50 dag łopatki cielęcej,
  • 5 dag grzybów suszonych,
  • cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 liść laurowy,
  • kilka ziaren ziela angielskiego.
Reklama
Przygotowanie:

Namoczone grzyby posiekać. Mięso pokroić i usmażyć na oleju, dolać trochę wody i dusić 15 minut razem z posiekaną cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim.

Odparować, zmielić ugotowane składniki, przyprawić, wymieszać. Z mąki, jajka, wody i szczypty soli zagnieść

Reklama

ciasto. Rozwałkować. Powycinać szklanką kółka, na każde nałożyć po łyżce farszu, skleić. Wrzucić na osolony wrzątek, gotować 3 minuty po wypłynięciu.

Reklama
Reklama
Reklama