Przepis na pierogi z cielęciną
Pyszne pierogi z cielęciną zrobisz z łatwością sama!
Opublikowano: 23.06.2008, 21:58
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 30 dag mąki pszennej,
- 1 jajko,
- 1 szklanka ciepłej wody,
- 50 dag łopatki cielęcej,
- 5 dag grzybów suszonych,
- cebula,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżka oleju,
- 1 liść laurowy,
- kilka ziaren ziela angielskiego.
Reklama
Przygotowanie:
Namoczone grzyby posiekać. Mięso pokroić i usmażyć na oleju, dolać trochę wody i dusić 15 minut razem z posiekaną cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim.
Odparować, zmielić ugotowane składniki, przyprawić, wymieszać. Z mąki, jajka, wody i szczypty soli zagnieść
Reklama
ciasto. Rozwałkować. Powycinać szklanką kółka, na każde nałożyć po łyżce farszu, skleić. Wrzucić na osolony wrzątek, gotować 3 minuty po wypłynięciu.
Reklama
Reklama
Reklama