Reklama
Składniki:

3 szklanki mąki pszennej,
1 szklanka wody,
1 jajko,
20 dkg czerwonej papryki,
30 dkg białego sera,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka przecieru pomidorowego,
10 dkg tartego żółtego sera,
1 łyżeczka masła,
1 łyżka posiekanego kopru,
natka pietruszki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Wpierw wyrobić z mąki, wody i jajka ciasto na pierogi. Następnie na patelni rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną paprykę oraz czosnek, podusić chwilę. Dalej zmieszać z serem twarogowym, gęstość regulujemy tartą bułką. Z ciasta wykrawamy krążki (najlepiej zwykła szklanką), na krażki nakładamy troszkę farszu, zlepiamy brzegi i gotujemy pierogi w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Podając można posypać tartym, żołtym serem.

Reklama
Reklama
Reklama