Pierogi ruskie

Opublikowano: 27.03.2008, 11:30
Reklama
Składniki:
1/2 kg ziemniaków (ugotowanych),
250 g białego sera,
35 dag mąki pszennej,
jajko,
woda,
2 cebule,
2 łyżki oleju,
sól,
pieprz,
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto na pierogi: mąkę z odrobiną soli, jajkiem i wodą ugniatać, następnie wałkujemy i wycinamy krążki (można szklanką),
Farsz: obrać cebule i posiekać, następnie podsmażyć na oleju. Ser i ugotowane ziemniaki zemleć. Wszystko zmieszać ze sobą, doprawić według uznania solą i pieprzem. Farsz nałożyć na przygotowane krążki ciasta i ulepić pierogi. Ugotować w osolonej wodzie. Gotowe pierogi można polać rozgrzanym masłem.
Reklama
Reklama
Reklama