Reklama
Składniki:

Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej,
3 dag drożdży,
2 jajka,
3/4 szklanki mleka,
1 łyżka oleju,
sól
1/2 kostki masła,
Farsz:
1 szklanki kaszy gryczanej,
5 grzybów suszonych,
1 duża cebula,
2 łyżki masła,
1 jajko,
majeranek,
sól,
pieprz,
olej.

Reklama
Przygotowanie:

Z mąki, drożdży, jajek, mleka i oleju zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Namoczone wcześniej grzyby drobno posiekać. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Wymieszać z resztą składników na farsz. Doprawić do smaku. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, posmarować miękkim masłem, złożyć do środka rogi i rozwałkować do poprzedniej wielkości. Powtórzyć jeszcze 3 razy, rozwałkować na grubość 1/2 centymetra. Pokroić je na kwadraty o bokach 5 cm, na każdy nałożyć łyżkę farszu, zlepić rogi. Ułożyć na wysmarowanej olejem blasze. Piec około 20 miut w temperaturze 180 stopni.

Reklama
Reklama
Reklama