Reklama
Składniki:
Na ciasto:
- 8 żółtek
- 25 dkg mąki
- 25 ml wody
- sól
Reklama
Na farsz:
- 25 dkg sera mozzarella
-15 dkg sera koziego
- 25 dkg sera twarogowego
- 2 ząbki czosnku
- rozmaryn
- łyżka masła
- biały pieprz
- sól
Przygotowanie:
Po wyrobieniu ciasta „bić” je wałkiem, aby je odpowiednio napowietrzyć. Odstawić na godzinę.
Sery zemleć przez maszynkę, dodać rozmaryn, zgnieciony czosnek, biały pieprz, szczyptę soli i masło.
Z ciasta wyciąć koła o średnicy 15 cm, nałożyć farsz, skleić jak pierogi z rantem około 2 cm. „Grzebień” wyciąć nożyczkami i tak przygotowane pierogi gotować 5 minut w osolonej wodzie.
Reklama
Następnie grzebienie oprószyć papryką i podawać na rozpuszczonym maśle.
Reklama
Reklama
Reklama