Reklama
Składniki:

Na ciasto:
- 8 żółtek
- 25 dkg mąki
- 25 ml wody
- sól

Reklama

Na farsz:
- 25 dkg sera mozzarella
-15 dkg sera koziego
- 25 dkg sera twarogowego
- 2 ząbki czosnku
- rozmaryn
- łyżka masła
- biały pieprz
- sól

Przygotowanie:

Po wyrobieniu ciasta „bić” je wałkiem, aby je odpowiednio napowietrzyć. Odstawić na godzinę.

Sery zemleć przez maszynkę, dodać rozmaryn, zgnieciony czosnek, biały pieprz, szczyptę soli i masło.

Z ciasta wyciąć koła o średnicy 15 cm, nałożyć farsz, skleić jak pierogi z rantem około 2 cm. „Grzebień” wyciąć nożyczkami i tak przygotowane pierogi gotować 5 minut w osolonej wodzie.

Reklama

Następnie grzebienie oprószyć papryką i podawać na rozpuszczonym maśle.

Reklama
Reklama
Reklama