Reklama
Ilość kalorii: 310
Czas przygotowania: 80 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1 kg schabu środkowego
  • pół pęczka posiekanej natki
  • pęczek posiekanej bazylii
  • pół pęczka posiekanego oregano
  • skórka z 1/2 cytryny pokrojona w kostkę
  • posiekany ząbek czosnku
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • pół łyżeczki białego pieprzu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 6 łyżek oleju
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Zioła wymieszaj z serem, czosnkiem, skórką i sokiem z cytryny oraz pieprzem. Mięso natnij wzdłuż trzy razy, natrzyj solą. W nacięcia włóż pastę ziołową.
  2. Schab owiń ciasno sznurkiem kuchennym. Ułóż w brytfannie, polej olejem i piecz godzinę w temperaturze 190 stopni. Gotowe mięso pokrój w plastry i ułóż na półmisku. Podawaj z sosem z pomidorów uduszonych z cebulą i czosnkiem.
Reklama
Reklama
Reklama