Reklama
Składniki:

80 dag schabu środkowego,
sól,
pieprz,
2 ząbki czosnku,
1/2 kostki bulionowej,
3/4 szklanki ciemnego piwa,
2 łyżki margaryny,
1/2 łyżeczki rozmarynu,
12 dag łuskanych orzechów włoskich,
1/3 szklanki śmietanki.

Reklama
Przygotowanie:

Umyty i osuszony schab związać nitką. Posypać solą i pierzem. Odstawić na pół godziny. Obrany czosnek posiekać. Kostkę bulionowa rozpuścić w szklance wrzątku. Wymieszać z piwem. Na rozgrzanej margarynie zarumienić schab. Przełożyć do brytfanny razem z tłuszczem. Zalać bulionem i piwem. Przyprawić rozmarynem i czosnkiem. Piec w temp. 250 st. C przez 20 minut. Wyjąć. Posypać posiekanymi orzechami. Naczynie przykryć folią. Piec w temp. 200 st. C przez 25 minut. Wyjąć z piekarnika. Sos soprawić śmietaną. Polać mięso na talerzu.

Reklama
Reklama
Reklama