Pieczony sandacz z duszoną, cytrusową cykorią

Opublikowano: 15.12.2009, 12:46
Reklama
Składniki:
• filet z sandacza 500 g Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru 2 saszetki, cykoria 400 g, białe wino 50 ml, cukier 50 g, oliwa z oliwek 2-3 łyżki, masło 50 g, sól, pieprz,
Reklama
Przygotowanie:
500 g sandacza pokrocić, posypać delikatnie solą i pieprzem, wstawić do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 12 min. Cykorię pokroić w paski około 3cm, podsmażyć na oliwie z masłem, podlać wodą, winem, posypać cukrem i dusić około 10min. Pod koniec duszenia dodać saszetki herbaty, po 3 min. usunąć je. Rybę podawać ułożoną na cykorii.
Reklama
Reklama
Reklama