Reklama
Składniki:

2 łyżki oliwy z oliwek,
2 cebule, pokrojone w krążki,
3 ząbki czosnku, rozgniecione,
2 cukinie, pokrojone w długie paski,
3 łyżki tymianku, świeżo posiekanego,
8 filetów z sardynek,
7,5 dag sera parmezan, startego,
4 jajka, roztrzepane,
150 ml mleka,
sól i pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Wsypać cukinię. Smażyć 5 minut. Następnie dosypać do cukinii 2 łyżeczki tymianku. Połowę mieszanki z cukini i cebuli przelać na spód dużej foremki do zapiekania sufletu. Ułożyć na niej sardynki i posypać połową sera parmezan. Resztę mieszanki z cukinii wyłożyć na filety i posypać pozostałym tymiankiem. Jajka i mleko roztrzepać. Przyprawić. Zalać warzywa i filety rybne w foremce. Zasypać serem. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 25 minut. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama