Reklama
Składniki:

- 1 kg pałek (dolnych części udek)
- 2 łyżki miodu
- pół szklanki przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
- olej

Reklama
Przygotowanie:

Pałki opłukać, dokładnie osuszyć, miód wymieszać z przecierem pomidorowym (jeśli zamiast przecieru użyjemy koncentratu, trzeba do sosu dodać 3–4 łyżki wody lub bulionu), dodać 2 łyżki oleju, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem posmarować pałki, przykryć, odstawić w chłodne miejsce na pół godziny lub dłużej. Ułożyć na natłuszczonej blasze, wstawić do rozgrzanego do temperatury 180°C piekarnika, piec 30–40 minut.

Reklama

Źródło: Agata Żarkowicz/"Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama