Pieczone pałki

Opublikowano: 11.12.2007, 15:45
Reklama
Składniki:
- 1 kg pałek (dolnych części udek)
- 2 łyżki miodu
- pół szklanki przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
- olej
Reklama
Przygotowanie:
Pałki opłukać, dokładnie osuszyć, miód wymieszać z przecierem pomidorowym (jeśli zamiast przecieru użyjemy koncentratu, trzeba do sosu dodać 3–4 łyżki wody lub bulionu), dodać 2 łyżki oleju, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem posmarować pałki, przykryć, odstawić w chłodne miejsce na pół godziny lub dłużej. Ułożyć na natłuszczonej blasze, wstawić do rozgrzanego do temperatury 180°C piekarnika, piec 30–40 minut.
Reklama
Źródło: Agata Żarkowicz/"Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama