Pieczone kuropatwy
Pieczone kuropatwy to zupełnie nowy wymiar obiadu! Wykwintne i szlachetne w smaku, łatwe do przyrządzenia.
Opublikowano: 21.06.2008, 18:06
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
4 młode kuropatwy,
25 dag słoniny,
łyżka masła,
kilka gałązek świeżej szałwii,
sól,
pieprz,
kilka łyżek rosołu i śmietany.
Reklama
Przygotowanie:
Ptaki oskubać, opalić, wypatroszyć i wymyć. Oprószyć solą. Włożyć do każdej tuszki po pęczku dobrze wypłukanej szałwii. OWinąc plastrami słoniny. Związać. Ułożyć w brytfannie i polać stopionym masłem. Piec 45 minut. Wyjąć szałwię. Oso wymieszać z rosołem i śmietaną. Lekko skropić mięso. Pozostały sos wlać do sosjerki.
Reklama
Reklama
Reklama