Reklama
Składniki:
- 4 duże strąki czerwonej papryki
- 30 dag mielonego mięsa
- 10 dag ryżu
- 1 cebula
- 10 dag pieczarek
- 1/2 szklanki bulionu (może być z kostki)
- natka pietruszki
- olej
- 3 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Paprykę umyj, wytnij gniazda nasienne.
2. Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki na plastry.
3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, dodaj mięso i pieczarki. Smaż, mieszając. Podlej gorącym bulionem, duś ok. 5 minut.
4. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie.
5. Ryż wymieszaj z mięsem, startym serem, posiekaną natką. Przypraw solą i pieprzem.
6. Papryki napełnij farszem. Ułóż je w wysmarowanym olejem, żaroodpornym naczyniu. Skrop wodą, przykryj. Piecz ok. 30 minut w 200 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama