Reklama
Składniki:

- 1 kg kaszanki
- 3 kwaśne jabłka
- 2 cebule
- 8 ząbków czosnku
- majeranek
- olej
- folia do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

1. Kaszankę pokroić na 8 kawałków albo kupić 8 kawałków kaszanki, najlepiej krupnioku. Ponacinać na wierzchu.

2. Cebule obrać, pokroić w plastry. Jabłka pociąć w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Każda ćwiartkę przekroić na pół.

3. Folię aluminiową podzielić na mniejsze kawałki. Posmarować olejem. Na każdym ułożyć po porcji kaszanki i pokrojonych jabłek oraz plastry cebuli i po obranym ząbku czosnku. Całość posypać majerankiem. Można też dodatkowo pieprzem ziołowym. Zawinąć niezbyt szczelnie w folię aluminiową.

Reklama

4. Ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Piec 15 minut.

Reklama
Reklama
Reklama