Pieczona kaszanka z grilla

Opublikowano: 28.06.2011, 10:41
Reklama
Składniki:
- 1 kg kaszanki
- 3 kwaśne jabłka
- 2 cebule
- 8 ząbków czosnku
- majeranek
- olej
- folia do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
1. Kaszankę pokroić na 8 kawałków albo kupić 8 kawałków kaszanki, najlepiej krupnioku. Ponacinać na wierzchu.
2. Cebule obrać, pokroić w plastry. Jabłka pociąć w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Każda ćwiartkę przekroić na pół.
3. Folię aluminiową podzielić na mniejsze kawałki. Posmarować olejem. Na każdym ułożyć po porcji kaszanki i pokrojonych jabłek oraz plastry cebuli i po obranym ząbku czosnku. Całość posypać majerankiem. Można też dodatkowo pieprzem ziołowym. Zawinąć niezbyt szczelnie w folię aluminiową.
Reklama
4. Ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Piec 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama