Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg białej surowej kiełbasy
  • kilka ząbków czosnku lub 1 cebula
  • 2 łyżki oleju do natłuszczenia blachy
  • po 2 liście laurowe i ziarna pieprzu
Reklama
Przygotowanie:

1. Kiełbasę opłucz, osusz. Nakłuj widelcem co 2–3 cm.

2. Zalej wodą, włóż przyprawy, gotuj 10 min od chwili zagotowania.

3. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Ułóż kiełbasę na natłuszczonej blasze, posmaruj olejem, posyp pokrojonym czosnkiem lub cebulą, wstaw do piekarnika, piecz 15 min.

Reklama

Dobry pomysł!
Zamiast gotować, możesz zwiniętą w ślimaka kiełbasę podsmażyć z obu stron na dużej patelni, potem nakłuć, odparować płyn i dopiero upiec.

Reklama
Reklama
Reklama