Pieczeń z wódką i przecierem pomidorowym

Opublikowano: 22.06.2008, 23:33
Reklama
Składniki:
80 dag wołowiny bez kości,
6 dag słoniny,
10 dag oliwy,
6 dag masła,
3 dag pietruszki,
8 dag cebuli,
7 dag marchwi,
20 dag pomidorów,
25 ml wódki czystej,
2 dag mąki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Wołowinę rozbić na płaski płat, naszpikować słonina. Oprószyć solą i pieprzem. Uformwać rulon. Związać nitką. Następnie posypać mąką. Przysmażyć na oliwie i maśle. Podlać wodą. Wsypać pokrojone warzywa i dusić do miękkości. Przed podaniem wlać wódkę. Dodać przetarte, uduszone z dodatkiem tłuszczu pomidory. Lekko poddusić.
Reklama
Reklama
Reklama