Pieczeń z wódką

Opublikowano: 22.06.2008, 23:32
Reklama
Składniki:
70 dag wołowiny bez kości,
6 dag słoniny,
7 łyżek oleju sojowego,
6 dag masła,
1 pietruszka,
2 cebule,
1 marchewka,
20 dag pomidorów,
0,5 kieliszka wódki,
1 łyżka mąki,
2 goździki,
sól,
pieprz,
1 szklanka wody.
Reklama
Przygotowanie:
Uformować płaski płat wołowiny z apomocą tłuczka. Powtykać słoninę. Oprószyć solą i pieprzem. Uformować rulon. Związać. Obtoczyć w mące. Podsmażyć na rozgrzanym oleju w szybkowarze. Obrać i pokroić warzywa. Wsypać. Zalać wodą. Dodać goździki. Zamknąć szybkowar. Ogrzewać 60 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Sparzyć, obrać i posiekać pomidory. Udusić na tłuszczu. Przetrzeć. Otworzyć szybkowar. Wlać pomidory i wódkę. Lekko podgotować.
Reklama
Reklama
Reklama