Pieczeń z baraniny z kapustą włoską

Składniki:
70 dag baraniny bez kości z udźca,
1 główka kapusty włoskiej,
6 dag tłuszczu,
1 płaska łyżeczka kminku,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka mąki,
sól,
pieprz,
ocet,
cukier.
Przygotowanie:
Ubić baraninę. Natrzeć rozgniecionym z solą czosnkiem. Posypać mąką i podsmażyć na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wsypać mąkę, zasmażyć, wlać 1 szklankę wody i zamknąć szybkowar. Pół godziny ogrzewać. W tym czasie oczyścić kapustę i pokroić ją poprzez głąb na tyle cząstek, na ile porcji będzie dzielone mięso. Nastepnie włożyć cząstki kapusty, wsypać kminek i szybkowar zamknąć ponownie. Ogrzewać 8 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Pokroić mięso na porcje w poprzek włókien, ułożyć na półmisku, przekładając cząstkami kapusty. Dodać przyprawy do smaku. Polać mięso z kapustą. Od razu podawać.