Reklama
Składniki:

udziec jagnięcy,
4 łyżki oleju,
5 ząbków czosnku,
gałązka tymianku,
pieprz,
sok z cytryny.

Reklama

Farsz:
cebula,
5 łyżek masła,
25 dag szpinaku,
jajko,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
2 łyżeki oliwy,
sól,
pieprz,
mąka.

Przygotowanie:
Reklama

Ponacinać mięso w równych odstępach. W nacięcia włożyć ząbki czosnku. Natrzeć tymiankiem, pieprzem, dwoma łyżkami oleju i sokiem z cytryny. Przełożyć do naczynia i przykryć. Włożyć na noc do lodówki.
Przygotować farsz: obrać i posiekać cebulę. Na patelni rogrzać masło. Wrzucić cebulę. Zeszklić. Zdjąć z ognia. Rozmrozić szpinak. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki i jajkiem. Posolić. Popieprzyć.
Jagnięcinę naciąć w taki sposób, aby powstały dwie kieszenie. Włożyć w nie farsz. Mięso obwiązać nitką. Posypać mąką. Włożyć do brytfanki. Polać olejem i stopionym masłem. Piec w temp. 160 st. C przez półtorej godziny.

Reklama
Reklama
Reklama