Pieczeń cielęca z grzybami

Opublikowano: 19.06.2008, 10:05
Reklama
Składniki:
4 cienkie sznycle cielęce,
pieprz,
15 dag świeżych grzybów,
2 jajka,
10 dag posiekanej szynki wędzonej,
3 dag masła,
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
6 dag oleju.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone grzyby umyć i posiekać. Wsypać razem z szynką i natką na rozgrzane masło. Poddusić. Oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z ognia. Odstawić do wystygnięcia. Wlać jajka. Wymieszać. Farszem posmarować sznycle. Uformować rulony. Umocować nitką. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem pozbawić nitki.
Reklama
Reklama
Reklama