Pieczarkowy gulasz

Opublikowano: 04.04.2008, 17:39
Reklama
Składniki:
30 dag jagnięciny,
25 dag brokułów,
25 dag pieczarek,
cebula,
2 łyżki oleju,
2 łyżki sherry,
łyżka sosu sojowego,
pęczek natki pietruszki,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Pokroić mięso w kostkę. Posolić. Opłukane brokuły podzielić na różyczki. Z pieczarek odciąć trzony. Kapelusze pokroić na plasterki. Obraną cebulę posiekać. Natkę posiekać. Podsmażyć mięso. Przełożyć do granka. Potem podsmażyć brokuły. Wymieszać z mięsem. Wsypać cebulę i pieczarki. Wlać sos sojowy i sherry. Przez 20 minut dusić.
Reklama
Reklama
Reklama