Penne w piwnym sosie

Opublikowano: 08.05.2008, 13:01
Reklama
Składniki:
40 dag makaronu penne,
200 ml jasnego piwa,
6 średnich pomidorów,
10 wydrylowanych zielonych oliwek,
1 czerwona papryka,
2 ząbki czosnku,
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
5 łyżek oliwy z oliwek,
1 łyżeczka suszonego majeranku,
1 łyżka posiekanych kaparów,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Makaron ugotowac w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Sparzone pomidory obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Usunąć gniazda nasienne z papryki. Pokroić w kostkę. Obrać czosnek. Przecisnąć przez praskę. Wsypać na rozgrzaną oliwę pomidory, paprykę i czosnek. Posolić. Popierzyć. Wlać piwo. Dusić kwadrans. Posiekać oliwki. Wsypać. Wsypać kapary i natkę. Lekko poddusić. Wymieszać z makaronem.
Reklama
Reklama
Reklama