Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 200 g makaronu penne
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół puszki pomidorów (najlepiej pelati)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na penne al tonno!

  1. Makaron gotuj według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Na patelni na oliwie przesmaż czosnek i cebulę posiekane w kostkę.
  3. Dodaj tuńczyka odsączonego z zalewy i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Dodaj pomidory i chwilę duś.
  5. Do sosu dodaj gorący makaron i wymieszaj.
  6. Przed podaniem posyp obficie natką pietruszki.

Materiały prasowe, Malma

Reklama

Zobacz inne przepisy na makarony:

Sałatka z makaronem i kurczakiem - przepis
Makaron z łososiem - przepis
Sałatka z makaronem - 15 przepisów

Reklama
Reklama
Reklama