Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 18 malutkich patisonów
  • papryka chili
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • pierś z kurczaka
  • boczek
  • cukier
Reklama
Przygotowanie:
  1. 18 malutkich patisonów oczyść, gotuj 5 min w wodzie z odrobiną cukru.
  2. Papryczkę chili posiekaj z 1/2 pęczka natki, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy.
  3. Pastą posmaruj pokrojoną na paski pierś kurczaka. Każdy patison owiń w plasterek boczku.
  4. Na patyczki do szaszłyków nadziej patisony i zwinięte paski kurczaka.
  5. Szaszłyki posmaruj łyżką oliwy. Owiń w folię aluminiową, piecz na grillu 10 min.
Reklama
Reklama
Reklama