Pasterski gulasz

Opublikowano: 08.04.2008, 13:23
Reklama
Składniki:
60 dag cielęciny,
4 średnie cebule,
5 łyżek oleju,
1 łyżeczka soli,
1 łyżka papryki,
1/2 l bulionu mięsnego,
2 zielone papryki,
6 pomidorów.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte mięso pokroić w kostkę. Obraną cebulę posiekać. Podsmażyć z mięsem na rozgrzanym oleju. Posolić. Oprószyć mieloną paryką. Wlać bulion. Dusić 45 minut. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski. Wsypać do gulaszu. Dusić 10 minut. Ze sparzonych pomidorów zdjąć skórkę. Pokroić. Wsypać do gulaszu. Dusić 5 minut. Dodać przyprawy do smaku. Podawać z ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama