Reklama
Składniki:
- 6 długich parówek
- 12 płatów lazanii
- 2 małe cukinie
- szklanka śmietany 18-proc.
- jajko
- 2 łyżki tartego parmezanu lub innego sera
- gałka muszkatołowa
- szczypta ostrej i słodkiej papryki
- suszone oregano i tymianek
- sól
- pieprz
- masło do foremki
Reklama
Przygotowanie:
1. Płaty lazanii gotuj partiami ok. 8 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmij, ułóż na desce.
Reklama
2. Cukinię pokrój nożem szczelinowym na cienkie plasterki. Gotuj 2 min. Na każdym płacie makaronu ułóż po 3 plasterki cukinii, oprósz ziołami, ułóż po połówce parówki. Zwiń w roladki. Ułóż w wysmarowanej masłem formie. Polej śmietaną z jajkiem, serem, papryką, gałką, solą i pieprzem. Piecz 20 min (190 st.).
Reklama
Reklama
Reklama