Parówki w sosie cebulowym
Parówki w sosie cebulowym
Opublikowano: 08.04.2008, 14:14
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
40 dag cienkich cielęcych parówek,
2 średnie cebule,
4 łyżki oleju słonecznikowego,
200 ml rosołu,
1 łyżka posiekanego świeżego koperku,
1 łyżka ostrej musztardy,
2 łyżki soku z cytryny,
1 łyżka mąki pszennej,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Obraną cebule pokroić w drobną kostkę. Obrać i przecisnąć przez praskę czosnek. Wymieszać z cebulą. Podsmażyć na trzech łyżkach oleju. Wlać rosół. Gotować 10 minut. Dodać koperek, sok z cytryny i musztardę. Dodać sól i pieprz do smaku. Zagęścić mąką. Podsmażyć parówki na łyżce oleju. Ułożyć na talerzu. Polać sosem. Podawać z kluskami.
Reklama
Reklama
Reklama