Papryka faszerowana z grilla - przepis
Warzywa grillowane stanowią bardzo dobrą alternatywę dla tych, którym znudziła się już karkówka czy kiłbaska z grilla...

Opublikowano: 26.04.2013, 04:18
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 żółte papryki
- 2 pomidory
- 30 dag twarogu lub sera szopskiego (kupisz w supermarkecie)
- olej
- cebula
- 3 łyżki jogurtu
- tymianek
- sól
Reklama
Przygotowanie:
- Pomidory umyj, potnij na ósemki. Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne, natrzyj olejem.
- Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę, zrumień na łyżeczce oleju.
- Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj jogurt, cebulę, 2 łyżeczki tymianku i sól. Masę wymieszaj.
- Połówki papryki nadziewaj twarogowym farszem i kawałkami pomidora, skrop oliwą i piecz na ruszcie (najlepiej na aluminiowej tacce) ok. 15 min.
Reklama
Reklama
Reklama