Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 żółte papryki
  • 2 pomidory
  • 30 dag twarogu lub sera szopskiego (kupisz w supermarkecie)
  • olej
  • cebula
  • 3 łyżki jogurtu
  • tymianek
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Pomidory umyj, potnij na ósemki. Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne, natrzyj olejem.
  2. Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę, zrumień na łyżeczce oleju.
  3. Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj jogurt, cebulę, 2 łyżeczki tymianku i sól. Masę wymieszaj.
  4. Połówki papryki nadziewaj twarogowym farszem i kawałkami pomidora, skrop oliwą i piecz na ruszcie (najlepiej na aluminiowej tacce) ok. 15 min.
Reklama
Reklama
Reklama