Reklama
Składniki:

80 dag zielonej papryki,
40 dag grzybów,
3 łyżki tłuszczu,
cebula,
pół szklanki śmietany,
łyżka mąki,
4 łyżki tartej bułki,
sól,
pieprz,
2 jajka,
szklanka wywaru z włoszczyzny.

Reklama
Przygotowanie:

Z papryki usunąć gniazda nasienne. Sparzyć wrzącą osoloną wodą. Obraną i posiekaną cebulę zeszklić. Wsypać drobno poszatkowane grzyby. Udusić. Pozstawić do ostygnięcia. Dodać przyprawy do smaku. Wymieszać z tartą bułkę. Jajka ugotować na twardo. Obrać. Posiekać. Wymieszać. Paprykę wypełnić farszem. Przełożyć do garnka. Zalać wywarem z włoszczyzny. Udusić. Rozetrzeć mąkę ze śmietaną. Wlać do sosu.

Reklama
Reklama
Reklama