Reklama
Składniki:

40 dag papryki,
5 cebul,
3 ząbki czosnku,
40 dag pomidorów,
25 dag boczku wędzonego,
0, 75 szklanka ryżu,
2 kostki maggi,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
1 szklanka wody,
sól,
cukier,
ocet.

Reklama
Przygotowanie:

Pparykę pokroić w paski. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić. Zarumienić w szybkowarze boczek. Obrać i posiekać cebulę. Wrzucić do boczku. Lekko podsmażyć. Wsypać ryż. Smażyć 6 minut. Następnie wlać wodę. Wsypać pomidory, paprykę i posiekany czosnek. Zamknąć szybkowar. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama