Reklama
Składniki:

4 filety z pangi,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 ubite białko,
sól,
biały pieprz,
2 szklanki oleju.

Reklama

Na sos słodko-kwaśny:
1 łyżka brązowego cukru,
2 łyżki octu winnego,
łyżka bulionu z kurczaka,
łyżka pikantnego keczupu,
2 łyżki soku z pomarańczy,
łyżka mąki kukurydzianej.

Przygotowanie:
Reklama

Wymieszać sól, pieprz i skrobię kukurydzianą. Umytą rybę obtoczyć w przygotowanej panierce i zanurzyć w ubitym białku. Na patelni rozgrzać olej i smażyć w nim filety przez 5 minut. Po usmażeniu osączyć filety z nadmiaru oleju. W rondlu wymieszać wszystkie składniki sosu /bez mąki/ i doprowadzić do wrzenia. Mąkę rozprowadzić z wodą i dodać do sosu. Zagotować i odstawić z ognia. Sos przyprawić cukrem i octem. Polać nim rybę i podawać.

Reklama
Reklama
Reklama