Reklama
Składniki:
2 duże filety z pangi,
5 dag włoskich orzechów,
200 ml słodkiej śmietanki,
1 seler naciowy,
3 ząbki czosnku,
50 ml białego wina,
natka pietruszki,
1,5 łyżeczki chrzanu,
cytryna,
1 pomidor,
sól,
pieprz,
oliwa.
Reklama
Przygotowanie:
Ryby pokroić na połówki. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Ukształtować ruloniki. Umocować wykałaczką. Pokrojony w kostkę seler wsypać na rozgrzaną oliwę. Zeszklić. Dodać czosnek, posiekane orzechy. Zalać winem. Smażyć, aż wino odprauje. Zalać śmietaną. Wymieszać z chrzenem. Dusić do miękkości. Przyprawić. Skropić sokiem z cytryny. Filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Przykryć folią aluminiową. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama