Reklama
Składniki:

4 filety pangi,
4 szklanki delikatnego bulionu lub wywaru z warzyw,
1,5 szklanki białego wytrawnego wina,
10 zielonych oliwek bez pestek,
1/3 małej młodej cukini,
ćwierć czerwonej papryki,
szalotka,
3 łyżki masła,
1 łyżka mąki pszennej,
1 łyżka siekanej natki pietruszki,
sól,
biały pieprz,
cukier.

Reklama
Przygotowanie:

Warzywa pokroić w kostkę, a oliwki - w plasterki. Do bulionu wlać pół szklanki wina. Zagotować. Włożyć ryby. Gotować kwadrans. Warzywa wsypać na dwie łyżki rozgrznaego masła. Smażyć 5 minut. Stale mieszać. Zasmażyć z mąką. Wlać szklankę wina. Zagotować. Wlać małą ilość bulionu, aby powstał lekki sos. Wsypać oliwki. Przyprawić. Dokładnie wymieszać. Dodać łyżkę masła.

Reklama
Reklama
Reklama