Panga naleśnikowo-brzoskwiniowa

Opublikowano: 20.10.2008, 12:37
Reklama
Składniki:
1 kg płatów pangi,
4 duże cebule,
1 czerwona surowa papryka,
1 słoiczek pikantnego keczupu,
1 puszka brzoskwiń,
1/2 szklanki soku z brzoskwiń,
3 łyżki oleju.
Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mąki,
1 jajo,
3/4 szklanki wody,
1 duza łyżka vegety.
Reklama
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać. Zanurzać płaty rybne i usmażyć. Obrać i posiekac cebulę. Udusić na oleju. Wlać kilka łyżek wody. Paprykę pokroić w paski. Wsypać. Dodać pokrojone w ósemki owoce. Zalać keczupem. Posolić. Parować 5 minut. Włożyć ryby. Lekko podgrzać.
Reklama
Reklama
Reklama