Reklama
Składniki:

2 filety z pangi,
szczypta soli,
2 woreczki dzikiego ryżu,
5 dag mieszanki warzywnej (mrożonej).
Sos:
3 duże cebule,
3 średnie marchewki,
1 pietruszka,
3 ząbki czosnku,
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
sok z cytryny,
cukier,
sól,
pieprz,
oliwa.

Reklama
Przygotowanie:

Rybę oprószoną solą włożyćdo parowaru z obranymi i pokrojonymi warzywami. Na trzy łyżki rozgrzanej oliwy wsypać obraną i posiekaną cebulę. Zeszklić. Nie rumienić. Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce, czosnek zmiażdżyć, wszystko dodać do podsmażonej cebuli. Rozetrzeć z koncentratem pomidorowym. Posolić. Dusić do miękkości. Co jakiś czas podlewać wodą. Wsypać łyżeczkę cukru. Dodać przyprawy do smaku. łyżeczkę mąki rozetrzeć z małą ilością wody. Zagęścić sos.

Reklama
Reklama
Reklama