Reklama
Składniki:

50 dag filetów z pangi,
20 dag krewetek,
1 łyżka oliwy z oliwek,
2 goździki,
2 ząbki czosnku,
4 cebule dymki,
1 zielona papryka,
pół szklanki piure z pomidorów,
1 szklanka bulionu drobiowego,
5 dag okry,
pół łyżeczki posiekanego oregano,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić pangę. Obrać i pokroić cebulę, pparykę i czosnek. Wsypać na rozgrzaną oliwę. Podsmażyć. Dodać goździki. Smażyć minutę. Stale mieszać. Zalać bulionem i puree. Wsypać posiekaną okrę. Dusić 5 minut. Przyprawić. Lekko podgrzać. Dodać rybę i krewetki. Dusić 4 minuty. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama