Reklama
Składniki:

4 udka z kurczaka,
1 łyżeczka soli,
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu,
1/2 łyżeczki mielonej papryki,
1/4 litra białego wina wytrawnego,
1/8 litra sosu sojowego,
szczypta mielonego imbiru,
sczypta białego pieprzu,
4 plastry ananasa,
2 przepołowione banany,
masło.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte i osuszone udka natrzeć solą, pieprzem i papryką. Wymieszać sos sojowy, wino, imbir i biały pieprz. Wlać do udek. Odsatwić na cztery godziny. Wyjąć. Osuszyć. Upiec na grillu. Plastry ananasa posmarowane masłem opiekać 3 minuty z każdej strony. Obrać banany i opiekać dwie minuty.

Reklama
Reklama
Reklama