Ostra pieczeń wołowa

Opublikowano: 27.05.2008, 22:21
Reklama
Składniki:
1 kg wołowiny bez kości,
łyżka mąki,
łyżka musztardy,
szklanka czerwonego wytrawnego wina,
3 łyżki keczupu,
suszony tymianek,
pół pęczka szczypiorku,
łyżka oleju,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umyć mięso i osuszyć. Posiekać szczypiorek. Mąkę połączyć z musztardą, łyżeczką tymianku, szczypiorkiem, solą oraz czarnym pieprzem. Natrzeć mięso, przełożyć je w natłuszczonej brytfannie i polej keczupem. Wlać wino. Piec w temp. 180 st. C do zarumienienia. Następnie zmniejszyć temp. do 160 st. C i piec do miękkości.
Reklama
Reklama
Reklama