Omlet ze ślimakami

Opublikowano: 22.06.2008, 12:12
Reklama
Składniki:
20 ślimaków,
20 dag boćwiny (łodygi lub liście),
4 jajka,
4 liście bazylii,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
1 łyżka tartego parmezanu,
8 łyżek oliwy z oliwek,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone i umyte ślimaki wsypać do wrzątku. Po czym wyjąć je z muszelek i dokłądnie oczyścić. Jajka roztrzepać. Wymieszać odsączonymi i pokrojonymi łodygami boćwiny, natką pietruszki, czosnkiem, posiekaną bazylią i parmezanem. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać ze ślimakami. Usmażyć z obu stron na patelni z wrzącą oliwą.
Reklama
Reklama
Reklama