Reklama
Składniki:

12 jajek,
1/3 szklanki mleka,
4 łyżki natki pietruszki,
sól,
pieprz,
5 łyżek masła,
50 dag świeżych kurek,
10 dag wędzonego boczku,
2 cebule.

Reklama
Przygotowanie:

Kurki oczyścić, umyć i osuszyć na ściereczce. Cebule drobno posiekać. Boczek pokroić w paski. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i smażyć boczek z cebulą 5 min, następnie dodać grzyby, posolić. Często mieszając, smażyć następne 10 min. Roztrzepać jajka z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki i smażyć kolejno omlety z obu stron. Na każdy omlet nalożyć przygotowane kurki. Przybrać natką pietruszki

Reklama
Reklama
Reklama