Składniki:
- 4 jajka
- 15 dag makaronu nitki
- 1/2 szklanki tartego sera żółtego
- 15 dag plasterków ostrego salami
- 2 łyżki oliwy
- sól
- mielony czarny pieprz
- posiekana papryczka chili
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu, dokładnie osącz na sicie. Jajka ubij, dopraw solą i szczyptą mielonego czarnego pieprzu, wymieszaj z makaronem.
2. Na niewielkiej patelni o grubym dnie rozgrzej łyżkę oliwy, wlej połowę masy jajecznej i smaż kilka minut, co jakiś czas lekko potrząsając patelnią.
3. Następnie delikatnie powciskaj w omlet połowę plasterków salami, posyp połową sera, postaw pod rozgrzanym grillem w piekarniku i zrumień.
4. W taki sam sposób usmaż drugi omlet. Przed podaniem wierzch potrawy posyp posiekaną papryczką chili.