Nerki jak w Chinach

Opublikowano: 03.06.2008, 21:30
Reklama
Składniki:
6 nerek wieprzowych,
pęczek dymki,
łyżka posiekanego świeżego imbiru,
2 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki soku z cytryny,
łyżka oleju,
2 łyżeczki oleju sezamowego,
pieprz cayenne,
cukier.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczone nerki moczyć w zimnej wodzie przez dwie godziny. Osuszyć. Pokroić w paski. Wsypać do wrzątku na dwie minuty. Odsączyć. Obrac i pokroić dymkę. Wsypać na rozgrzany olej z imbirem. Lekko podsmażyć. Wsypać nerki. Smażyć dwie minuty. Wlać sok z cytryny i sos. Wymieszać z łyżką cukru. Smażyć minutę. Patelnię zdjąć z ognia. Wlać olej sezamowy.
Reklama
Reklama
Reklama