Reklama
Składniki:

6 nerek wieprzowych,
pęczek dymki,
łyżka posiekanego świeżego imbiru,
2 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki soku z cytryny,
łyżka oleju,
2 łyżeczki oleju sezamowego,
pieprz cayenne,
cukier.

Reklama
Przygotowanie:

Oczyszczone nerki moczyć w zimnej wodzie przez dwie godziny. Osuszyć. Pokroić w paski. Wsypać do wrzątku na dwie minuty. Odsączyć. Obrac i pokroić dymkę. Wsypać na rozgrzany olej z imbirem. Lekko podsmażyć. Wsypać nerki. Smażyć dwie minuty. Wlać sok z cytryny i sos. Wymieszać z łyżką cukru. Smażyć minutę. Patelnię zdjąć z ognia. Wlać olej sezamowy.

Reklama
Reklama
Reklama