Naleśniki zapiekane z pieczarkami

Opublikowano: 11.06.2008, 13:04
Reklama
Składniki:
Ciasto:
Reklama
1 szklanki mąki,
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
1 jajko,
sól.
Farsz:
70 dag pieczarek,
30 dag cebuli,
20 dag żółtego sera,
sól,
pieprz,
ketchup.
Przygotowanie:
Reklama
Z podanych składników przygotować ciasto. Upiec 7 dużych naleśników. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmaży. Obrać cebulę i pokroić w kostkę. Wsypać do grzybów. Zeszklić. Dodać przyprawy do smaku. Zetrzeć ser. Farszem posmarować naleśniki. Oprószyć serem. Uformować rulony. Ułożyć na patelni. Oprószyć serem. Przykryć. Zapiekać aż ser się rozpuści. Na talerzach polać keczupem.
Reklama
Reklama
Reklama