Naleśniki zapiekane w śmietanie

Opublikowano: 13.05.2008, 22:07
Reklama
Składniki:
Ciasta:
30 dag mąki pszennej,
2,5 szklanki mleka,
2 jajka,
cukier,
słonina do smażenia.
Zalewa:
6 łyżek śmietany,
2 świeże jaja,
tarta bułka,
1,5 łyżki masła,
cukier,
cukier waniliowy,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Usmażyć naleśniki. Pokroić w paski i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie wsypać cukier i małą ilość bułki tartej. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego bułką tartą. Roztrzepać śmietanę z jajkiem. Zalać. Zapiec. Oprószyć cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama