Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 1 i 1/3 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • jajko
  • szklanka wody gazowanej
  • 1/3 szklanki mleka
  • posiekana natka

Na farsz:

  • plastry łososia wędzonego
  • sos chrzanowy
  • uprażone ziarna sezamu (najlepiej jasnego i czarnego)
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z łososiem!

  1. Z podanych składników przygotuj ciasto.
  2. Usmaż 8 cienkich naleśników.
  3. Każdy naleśnik posmaruj sosem chrzanowym, obłóż plastrami łososia i zwiń w rulon.
  4. Przed podaniem posyp uprażonymi ziarnami sezamu.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

Naleśniki ze szpinakiem - przepis
Naleśniki na słono - przepis na naleśniki z szynką i serem
Naleśniki z serem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama